Het Management Team

John Kuipers

John Kuipers

John Kuipers is in 1955 geboren in Nunspeet als kind in een groot gezin. op zijn 22e is hij geëmigreerd naar de Verenigde Staten waar hij na zijn opleiding aan de Universiteit van California als financieel adviseur bij een groot levensverzekeringsbedrijf ging werken.

John besloot dat het ondernemerschap aantrekkelijker was dan in loondienst te blijven. Hij werkte voor zichzelf in vastgoed en de aandelenbeurs. Eind 2006 kwam John terug naar Nederland om zich toe te leggen op de ontwikkeling van alternatieve energie.

Dit vanuit zijn diep gewortelde ideologische missie om serieuze en écht duurzame veranderingen op dit vlak teweeg te gaan brengen die mens, natuur en milieu structureel dienen. PyrOil is hiervan de resultante waarbij afvalplastics duurzaam worden omgezet naar hun oorspronkelijke vorm: ‘groene’ olie.

Jan Hennipman

Jan HennipmanJan Hennipman is in 1960 geboren in een ambitieuze ondernemersfamilie. Na een bouwkundige opleiding werkt hij als ondernemer. De eerste jaren binnen het familiebedrijf en later zowel zelfstandig als interim binnen een multinationale onderneming.

Het is een tijd van grote sociale, economische en ecologische veranderingen en dit vraagt van PyrOil flexibiliteit, veerkracht en innovatievermogen. Jan werkt vanuit een diepgewortelde passie om duurzaam te ondernemen met als doel een positieve impact op mens en natuur.

 

Reinier van den Berg

Reinier van den BergReinier van den Berg is vooral bekend als weerman op de Nederlandse televisie. Hij presenteert het weer sinds 1989. Maar hij is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit in Milieuwetenschappen en houdt zich intensief bezig met de milieuvraagstukken van de 21e eeuw. Hij geeft wekelijks boeiende presentaties over klimaatverandering en milieuvervuiling, maar ook over innovatie en clean technology, om daarmee die problemen bij de basis aan te pakken. Hij is diep doordrongen van de ernst van de opwarming van de wereld, maar ook van de schijnbaar onoplosbare ellende met plastic afval in het milieu. ‘Het is mooi om het plastic uit de oceanen te vissen, maar nog beter om te voorkomen dat het in de wereldzeeën komt. Recent onderzoek laat zien, dat 95% van het plastic in de oceanen is te herleiden uit 7 grote rivieren die het plastic van land naar zee transporteren. Als je langs die rivieren plastic rigoureus opruimt, maak je de oceanen op termijn schoon van plastics!’.

In 1986 was hij betrokken bij de oprichting van Meteo Consult maar, na 32 jaar, beëindigde hij begin 2018 zijn arbeidscontract. Als ondernemer houdt hij zich nu fulltime bezig met duurzaamheid in de praktijk. Hij is het gezicht naar buiten van de PyrOil Group en zet zich vooral in op het vlak van PR en communicatie. Als mede-eigenaar van het duurzame platform Volta (www.voltatv.com) wil hij de activiteiten van PyrOil ook in beeld brengen en delen met de rest van de wereld.